Vul vragenlijsten in, speel spelletjes en leer hoe je denkt. Onderzoekers gebruiken de gegevens om inzicht te krijgen in de invloed van leeftijd en ervaring in denkpatronen.

Wat ga je doen?

The Online Wisdom Lab (OWL) is een app voor op de smartphone of de tablet. Hou je apparaat tijdens het spelen best in landschapsmodus. In de ‘All About You’-sectie kan je informatie over jezelf invullen en raadplegen. Zo krijgen de onderzoekers inzicht in je eet- en leefgewoontes en hoe je met je geld omgaat. Je vult de persoonlijkheidsquiz in en enkele vragenlijsten over je algemene welzijn. Als je een vraag liever niet beantwoordt, kan je die altijd skippen. In de ‘Test Yourself’-sectie begint het echte werk: je verdient punten met verschillende spelletjes die de onderzoekers laten zien hoe je denkt. In totaal zijn er 12 vragenlijsten en 9 spelletjes.

Waarom doe je mee?

Je leert veel bij over jezelf, en elke maand wint één van de deelnemers honderd pond (zo'n 136 euro). Met de gegevens van alle deelnemers hopen de onderzoekers meer te weten te komen over hoe leeftijd en levenservaring het beslissings- en denkproces beïnvloeden. Ze gebruiken enkel jouw gegevens, je naam wordt anoniem gemaakt.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een smartphone of tablet en een basiskennis Engels.

Wie organiseert het?

OWL is een project van de universiteit van Birmingham. Het Economic and Social Research Council zorgt voor de financiële steun en Ounce Technology staat in voor de software-ontwikkeling.