Tel op 16 mei het verkeer in je straat in Antwerpen, het Waasland of Leuven en help mee te zien of het verkeer duurzamer wordt.

Wat ga je doen?

Je registreert je via de website van het project. Hier vind je de link naar de speciale 'tel'- app of het papieren telformulier. Op donderdag 16 mei van 17 tot 18 uur ga je een uur lang noteren welk verkeer er in jouw straat langskomt. Voetgangers, fietsers of auto's, je noteert ze allemaal. Dit vul je in via de app of het formulier. logo Straatvinken

Waarom doe je mee?

Straatvinken wil tot 2030 de evolutie van het verkeer in de straten in kaart brengen. De resultaten van Straatvinken kunnen mogelijk bijdragen aan het Routeplan 2030. Dit plan zal ervoor zorgen dat de shift naar duurzamer vervoer makkelijker wordt. Meer informatie, evenals de telresultaten van de eerste editie van mei 2018, kan je hier vinden.

Wie kan meedoen?

Iedereen die in de provincie Antwerpen, het Waasland of Leuven woont kan meedoen. Via de website kun je zien of jouw straat al meedoet.

Het Straatvinken project is een samenwerking tussen dr Huib Huyse (HIVA-KULeuven) en prof dr Thomas Vanoutrive (UAntwerpen). 

Wie organiseert het?

Huib Huyse is hoofd van de onderzoekersgroep Duurzame Ontwikkeling aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-KU Leuven). Naast onderzoek over internationale thema’s is hij sinds 2015 actief op het vlak van burgerwetenschappen.

Ik doe mee

Reacties