Tel het verkeer in je straat in Antwerpen of Leuven tijdens het Straatvinken project en help mee te zien of het verkeer duurzamer wordt.

Wat ga je doen?

Je registreert je tot en met 24 mei via de website van het project. Hier vind je de link naar de speciale 'tel'- app of het papieren telformulier. Op donderdag 24 mei ga je van 17u tot 18u een uur lang noteren welk verkeer er in jouw straat langskomt. Voetgangers, fietsers of auto's, je noteert ze allemaal. Dit vul je in via de app of het formulier. logo Straatvinken

Waarom doe je mee?

In 2030 moet de helft van de verplaatsingen in de regio Antwerpen op een duurzame manier gebeuren: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Dit staat in het Toekomstverbond 2017, een verbond dat is afgesloten tussen de Antwerpse burgerbewegingen en de overheid. Momenteel is dit nog maar 30 procent. Om dit doel te halen, roepen de onderzoekers burgers op om het verkeer te tellen in hun straten zodat zij kunnen zien waar er nog ruimte is voor verbetering.  Ook kun je als deelnemer zien hoe gezond jouw straat is en door jaarlijks mee te doen kun je zien hoe het verkeer in jouw straat verandert.

Wie kan meedoen?

Iedereen die in de regio Antwerpen of groot Leuven woont kan meedoen. Via de website kun je zien of jouw straat al meedoet.

 

Het Straatvinken project is een samenwerking tussen dr Huib Huyse (HIVA-KULeuven) en prof dr Thomas Vanoutrive (UAntwerpen). 

Wie organiseert het?

Huib Huyse is hoofd van de onderzoekersgroep Duurzame Ontwikkeling aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-KU Leuven). Naast onderzoek over internationale thema’s is hij sinds 2015 actief op het vlak van burgerwetenschappen.

Ik doe mee

Reacties