Help mee haaiensoorten te classificeren en leer meer over dit bijzondere dier. 

Wat ga je doen?

Registreer je op de website van Happy Sharks. Je krijgt plaatjes van haaien te zien. Sommige haaien zijn reusachtig, zoals de grote witte haai, andere dieren zijn amper herkenbaar als haaiensoort en lijken meer op een uit de kluiten gewassen vis. Jouw taak is om de (Engelstalige) vragen over de afbeeldingen juist te beantwoorden. Je sleept de afbeeldingen naar de juiste beschrijving. Zo vragen de onderzoekers je waar de mond staat, welke vorm de staart heeft en de waar de rugvinnen precies zitten. Bij elke juist ingedeelde afbeelding verdien je punten. Je kan ook met je vrienden spelen om te kijken wie het beste classeert.

Waarom doe je mee?

De afbeeldingen die je te zien krijgt, zijn door mariene biologen gemaakt tijdens hun veldonderzoek. Door met Happy Sharks mee te doen, maak je hun taak makkelijker en deel je hun beeldmateriaal al in zodat zij sneller aan het echte werk kunnen beginnen. Ook help je mee om computerprogramma's voor foto-herkenning te verfijnen. Momenteel kunnen computers slechts één derde van een reeks afbeeldingen correct indelen. Dit aantal kan dankzij jouw bijdrage hoger worden. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die een mondje Engels begrijpt en een computer met internetverbinding heeft.

Wie organiseert het?

Happy Sharks is een project van de Syracuse University in New York. De groep studenten die het project ontwikkelde, wil liefhebbers entertainen en de wetenschap vooruit helpen met hun aantrekkelijke games.