Deel de belangrijke momenten in het leven van je kind, vergelijk met andere kinderen en lees tips en verhalen van andere ouders. Wetenschappers gebruiken de talloze dagboeken voor onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen.

Wat ga je doen?

Je maakt een account aan op Baby Croinc en je kan meteen van start gaan. Je geeft de gegevens van je kind in, zoals de naam, de geboortedatum, het geslacht en de duur van de zwangerschap. Op jouw profiel zie je een tijdlijn die je kan aanvullen met belangrijke momenten uit het leven van je baby. Onderaan de tijdlijn krijg je suggesties te zien, zoals 'eerste glimlach', 'eerste begrip van het concept tijd' of 'verlies van de eerste melktand'. Je sleept de gebeurtenis naar je tijdlijn toe en al gauw heb je een dagboek met talloze gegevens. Je kan de ontwikkeling van jouw kind vergelijken met de gemiddelde ontwikkeling. Komt er een broertje of zusje aan? Dan kan je meerdere dagboeken tegelijk bijhouden.

Waarom doe je mee?

Doordat nieuwe ouders regelmatig hun babydagboek aanvullen worden de gegevens steeds betrouwbaarder. Nieuwe ouders kunnen de ontwikkeling van hun eigen kinderen vergelijken met de ontwikkeling van andere kinderen, in de vorm van statistieken. Zo weet je meteen of je je misschien voor niks zorgen maakt omdat je peuter nog niet loopt. De gegevens van alle kinderen blijven uiteraard anoniem, andere ouders kunnen enkel jouw ruwe gegevens zien. Daarnaast kunnen de deelnemende ouders ook tips en verhalen delen. Wie weet, slaapt jouw baby dankzij die tips eindelijk ook door...

Daarnaast worden de ingevoerde data (anoniem) ter beschikking gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Wie kan meedoen?

Alle jonge ouders met een computer en internetverbinding.

Wie organiseert het?

Baby Croinc werd ontwikkeld door Ayelet Ben-Sasson, een expert in kinderontwikkeling en Eli Ben-Sasson, een computerwetenschapper. Dit getrouwde stel wou een betrouwbaar platform ontwikkelen om nieuwe ouders wegwijs te maken en zo mogelijk te helpen.