Het verschil zien tussen een hond en een zebra is voor jou een koud kunstje, maar je computer heeft daar wat meer moeilijkheden mee. Identificeer dierengezichten en leer zo om computers deze ook te laten herkennen.

Wat ga je doen?

Je krijgt verschillende afbeeldingen te zien met allerlei dieren. Jouw eerste taak is om vierkantjes te tekenen rond de gezichten van de dieren die te zien zijn op de foto's. Het is de bedoeling om de oren en mogelijk uitstekende tongen ook mee te nemen. Hierna wordt je gevraagd om 9 ankerpunten te tekenen op de plaatsen van onder andere de ogen, de neus en de mond. 

Waarom doe je mee?

Je helpt mee aan het bouwen van een database voor het 'Deep Neural Network' vol met dierengezichten. Het Deep Neural Network is de meest recente ontwikkeling in de artificiële intelligentie, waarin computers wordt aangeleerd hoe ze de visuele wereld herkennen en interpreteren. Momenteel doen wetenschappers veel moeite om computers aan te leren hoe ze menselijke gezichten herkennen. Bij dieren is deze kennis nog niet zo sterk uitgebouwd. Met jouw hulp herkennen computers binnenkort Amerikaanse bulldogs, sneeuwluipaarden, Bengaalse katten en ijsberen.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding kan meedoen met deze proef.

Wie organiseert het?

Understanding Animal Faces is een project van het Computer Vision Research Laboratory van de universiteit van Nottingham in de Verenigde Staten.