In dit experiment kom je jouw persoonlijke reactiesnelheid te weten. Je helpt mee te achterhalen of jouw culturele achtergrond invloed heeft op de tijd die je nodig hebt om op prikkels te reageren.

Wat ga je doen?

Je klikt op deze link en kan meteen beginnen. Eerst focus je op het kruis in het midden van je scherm. Je krijgt daarna telkens 4 gekleurde vierkanten te zien, waarvan er af en toe eentje zeer snel van kleur verandert. Jij moet aangeven welk vierkantje dat is. Na de test krijg je jouw persoonlijke reactiesnelheid te zien. Let wel op, je mag niet op de backspace drukken of de pagina verlaten. Je gegevens raken verloren en je moet de test dan opnieuw beginnen. Het experiment zal tussen de 5 en de 10 minuten in beslag nemen. 

Waarom doe je mee?

Na de test weet je meteen hoe snel jij gemiddeld reageert op prikkels. Zo kom je te weten of je een cheetah of eerder een zebra bent. De wetenschappers achter de test willen kijken welke invloed onze culturele achtergrond heeft op onze visuele perceptie. Heeft jouw geboorteplaats enige betekenis voor jouw reactietijd? Valt jou sneller iets op dan iemand die in pakweg Brazilië is geboren?  

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding kan meedoen met de test.

Wie organiseert het?

Dit experiment wordt georganiseerd door Katharina Reinecke, assistent-professor computer- en ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Washington. Zij onderzoekt welke invloed geografie en cultuur hebben op de interactie tussen mensen en computers.