Classificeer foto's van wilde dieren in het Madikwe-reservaat en help de natuur een handje. 

Wat ga je doen?

Op de projectwebsite krijg je foto's te zien van cameravallen. De beelden komen meestal in een reeks van drie. Je kan inzoomen of de foto's roteren om het classificeren wat makkelijker te maken. De onderzoekers hebben jou nodig om alle dieren op de foto's aan te duiden en te benoemen. Natuurlijk hoef je geen getrainde bioloog te zijn; je kan kiezen uit de opties rechts in het scherm. Je kan deze lange lijst inkorten door je te focussen op de kenmerken van het dier, zoals de vacht, de hoorns of de staart. Ook duid je aan welk gedrag het dier vertoont en of er jonge dieren aanwezig zijn. 

Waarom doe je mee?

Je helpt de onderzoekers na te gaan hoe het gesteld is met de zoogdieren van Zuid-Afrika, meer bepaald de dieren van het Madikwe-reservaat. Het Madikwe-reservaat is het vijfde grootste natuurreservaat van Zuid-Afrika en is gesitueerd aan de grens met Botswana. Zowel de Big Five (olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels en luipaarden) als jachtluipaarden en wilde honden zijn er te vinden. Voorheen werd het gebied gebruikt voor landbouw, maar in 1991 werd het omgetoverd tot natuurreservaat. Momenteel huizen er 66 soorten zoogdieren en 300 soorten vogels. 

Wie kan meedoen?

Je kan meedoen met Snapshot Madikwe als je een computer hebt die verbonden is met het internet. Natuurlijk spreek je best ook een mondje Engels, aangezien het een Engels project is.

Wie organiseert het?

Snapshot Madikwe is een onderzoek van Jan A. Venter, onderzoeker en professor aan de Nelson Mandela Universiteit in Zuid-Afrika. Hij is project-coördinator voor Snapshot Safari - South Africa, waar dit onderzoek deel van uitmaakt.