Kan jij meteen afleiden hoe iemand zich voelt na slechts één blik, of heb je eerder geen flauw idee van hoe anderen zich voelen? In dit experiment kom je te weten hoe scherp jouw emotionele intelligentie is ontwikkeld.

Wat ga je doen?

Je gaat de emoties van iemand anders proberen inschatten door enkel te kijken naar de ogen van die persoon. Je krijgt 37 afbeeldingen te zien met alleen maar ogen. Jij moet raden hoe deze mensen zich voelden toen er een foto van hen werd gemaakt. Ook zal je enkele vragen over jezelf en de computer die je gebruikt moeten beantwoorden. De test neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Waarom doe je mee?

Het vermogen om de emoties van iemand anders te kunnen lezen aan de hand van een blik weerspiegelt je emotionele intelligentie. Die emotionele intelligentie is dan weer gelinkt aan probleem-oplossend denken en werken in teamverband. De onderzoekers willen achterhalen of jouw cultuur invloed heeft op deze eigenschappen.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding kan meedoen met dit project.

Wie organiseert het?

Het Social Intelligence Experiment is een experiment van Krzysztof Gajos, professor computerwetenschappen aan de universiteit van Harvard. Hij onderzoekt de interactie tussen mensen en computers en artificiële intelligentie.