Tel in het weekend van 28 en 29 januari de vogels in je tuin en werk mee aan een staalkaart van Vlaanderen. 

Wat ga je doen?

Installeer je tijdens het Grote Vogelweekend op 28 en 29 januari voor het raam en noteer een half uur lang welke vogels je in je tuin ziet. Geef je resultaten vervolgens door via de website van Natuurpunt en help samen met duizenden andere vogeltellers mee om een staalkaart te maken van de gemiddelde Vlaamse tuin. Op de website van organisator Natuurpunt kan je informatie vinden over hoe je de verschillende soorten tuinvogels herkent. Je kan er ook tips terugvinden over hoe je je tuin vogelvriendelijk maakt.

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om de toestand van tuinvogels in de winter te onderzoeken. Vorig jaar was de kleine huismus de meest getelde vogel. Hoe meer deelnemers, hoe beter de staalkaart van Vlaanderen wordt. De eerste inschrijvers krijgen een gratis vogelgids thuisgestuurd.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een tuin in Vlaanderen. Ook scholen kunnen meedoen, van 23 tot en met 27 januari. Vorig jaar deden 259 scholen in Vlaanderen mee.

Wie organiseert het?

Natuurvereniging Natuurpunt beheert, dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers, vijfhonderd natuurgebieden in Vlaanderen. De studiedienst Natuurpunt studie moedigt vrijwilligers aan om mee te werken aan tellingen en waarnemingen.