Je gaat op zoek naar kraters op Mercurius, de buur van onze zon. 

Wat ga je doen?

Je surft naar de website van het project Mercury Mappers en kan meteen beginnen. Je krijgt afbeeldingen te zien van het oppervlak van de kleinste planeet in ons zonnestelsel. Je omcirkelt alle kraters die je kan zien op het oppervlak. Om je te helpen krijg je voorbeeldfoto's van kraters. Je kan in- en uitzoomen om het werk te vergemakkelijken. 

Waarom doe je mee?

De plaatjes die je te zien krijgt zijn echte foto's, gemaakt door NASA-ruimtesatellieten. Je krijgt dus een unieke kijk op Mercurius, waardoor je de planeet wat beter kan leren kennen. Door jouw onderzoek, en dat van de andere deelnemers, kunnen wetenschappers de gewelddadige geschiedenis van Mercurius onderzoeken. De planeet wordt namelijk constant verschroeid door de hitte van de zon en er slaan enorm veel asteroïden en kometen op in, waardoor haar oppervlak bezaaid is met kraters. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer, internetverbinding en een basiskennis Engels.

Wie organiseert het?

CosmoQuest, het overkoepelende project waarvan Mercury Mappers deel uitmaakt, is een initiatief van Pamela Gay en Fraser Cain. Gay is assistent-onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Edwardsville, Illinois en Cain is uitgever bij Universe Today. CosmoQuest werkt samen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.